Notícies‎ > ‎

Sortida al PRBB.

28 de gen. 2014, 1:50 publicada per administrador escola
El passat dimarts 14 de gener els alumnes de primer de Batxillerat de la modalitat de Ciències de la Salut, van fer la primera sortida programada aquest any dins del programa ESCOLAB.

Van visitar el PRBB (Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona), un dels millors centres de recerca a nivell europeu situat a Barcelona ciutat. Després d'una xerrada introductòria en la que van explicar el funcionament, finançament, estructura del centre, tipologia del personal i les seves titulacios, entre d'altres aspectes van visitar un dels serveix que ofereix el centre i pel qual té un alt reconeixement a nivell internacional, el laboratori de CITOMETRIA DE FLUX. 

El citòmetre de flux és una màquina que permet analitzar alhora paràmetres òptics de cèl·lules o trossos de cèl·lula que es troben en suspensió, els quals prèviament han estat tractats i marcats. La quantitat de dades que s'obtenen és enormement gran, ja que de cada cèl·lula es poden arribar a determinar 20 paràmetres i la màquina pot arribar a treballar amb un flux de 5000 cèl·lules per segon.

Properament, dins del mateix programa ESCOLAB, els alumnes de Batxillerat també visitaran l'Hospital de Sant Pau, el CRG (Centre de regulació genòmica), la UAB, entre d'altres. Comments