Notícies‎ > ‎

Les “Escuelitas de Tareas” de Mèxic, al Sopar de “traje” de l’Escola Pia de Caldes. Toni Vila i Eloi Casamayor calderins i antics alumnes de l’escola, expliquen el projecte escolapi

2 de nov. 2015, 6:23 publicada per gregori martinez
Dijous 29 d’octubre a l’Escola Pia de Caldes i aprofitant l’estada a Catalunya d’en Toni Vila, antic alumne de l’escola i coordinador de les “Escuelitas de Tareas” a Mexicali es va celebrar un Sopar de “traje”. Aquesta trobada s’anomena així a sud Amèrica quan la gent es reuneix per sopar i tothom “trae” alguna cosa, d’aquí el nom de sopar de “Traje”. 

En Toni Vila va estar acompanyat per l’Eloi Casamayor  també antic alumne de l’escola i que com a voluntaris de llarga durada de la Fundació Educació Solidària van estar durant un any col·laborant amb les “Escuelitass de Tareas “ a Mexicali. Aquestes escoles extraescolars s’organitzen dos o tres vegades per setmana i tenen com a objectiu reforçar el lligam entres les famílies del barri que per molts motius viuen molt recloses en el seu entorn. Allà els nois i noies reforcen a nivell didàctic, fent deures, però també es reforça l’habilitat social i emocional que ajuda a la convivència en un entorn problemàtic. Un dels objectius també és fer participar activament com a “mestres” les mares, pares, germans grans... d’aquests nens i nenes que acaben sentint-se útils i reforcen la seva autoestima i el seu futur com a persones.

La trobada va comptar amb unes 40 persones que van acabar sopant el que entre tots van portar. Una experiència de sensibilització i per compartir l’acció social que Escola Pia realitza a Mèxic. En Toni Vila va proposar a l’Escola Pia de Caldes, donar suport econòmic a una “Escuelita de Tareas” sabent que el cost mensual d’una d’elles és de 110$ mensuals. Sens dubte un repte que caldrà veure quines activitats fer per aconseguir aquesta ajuda que permetria subvencionar una d’aquestes unitats que dóna ajut a entre 20 i 30 alumnes. Actualment són 1.800 els nens i nenes atesos. 

Comments