Notícies‎ > ‎

Carta des de Sam Sam (Dakar, Senegal) a l'Escola Pia de Caldes i col·laboradors

26 d’oct. 2014, 5:34 publicada per gregori martinez

Anualment realitzem accions a l'escola per treballar el valor de la solidaritat  i com fa molts anys recollim fons pel funcionament de l'Ekool Kalasans de Sam Sam a Dakar, Senegal. Aquesta Escola Pia a Senegal acull nens i nenes, nois i noies exclosos del sistema educatiu i que es troben al carrer. Aquest curs hem pogut col·laborar amb aquesta escola amb 4.500€ gràcies a la Pedalada Solidària Sam Sam Roda, als esmorzars solidaris de l'ESO i a l'aportació de l'AMPA de l'escola. En Ferran Sans, l'escolapi que dirigeix l'escola ens ha enviat a tots (escola, pares, mares i alumnes) aquest missatge que comparteixo en aquest correu. Aquest any farem noves activitats com el berenar solidari a infantil i primària que vam realitzar fa dos anys.
 
Missatge d'en Ferran Sans, director de l'Ekool Kalasans de Sam Sam a Dakar, Senegal:
 
"Com sempre, la primera cosa és l'agraïment. Crec que em repeteixo sovint sobre la vostra FIDELITAT que és admirable: això sí que és amistat, això sí que és solidaritat! Sou infatigables. Així, doncs, d'entrada ja les gràcies a tothom i l'admiració i l'enhorabona per tanta solidaritat continuada.
Aquí, al Senegal, el curs ha començat oficialment (per als alumnes) aquesta setmana, concretament el dimecres. Abans va haver la Festa del Be, una de les festes musulmanes més importants i per això s'ha retardat el començament del curs que sempre és cap al 4 d'octubre.

Pel que fa a la situació "física i hidrogràfica" del barri, enguany les pluges no han estat abundants i estem millor que en anys anteriors. Tanmateix, el problema no està resolt: encara tenim escletxes a les classes de la planta baixa, a l'edifici sud, per on puja l'aigua i cada dia hem de dedicar una estona a treure aigua. Aquests dies els bombers han instal.lat una motobomba que sembla molt potent i creiem que farà baixar el nivell de la capa freàtica al barri i així disminuirà aquestes inundacions diàries. Es la nostra esperança.
La vostra col.laboració ens permet fer front a aquestes eventualitats, així com també a poder tenir el material escolar necessari a punt, i poder pagar regularment els mestres (mai no ho hem deixat de fer) i a assegurar el manteniment de la sala d'informàtica entre altres moltes coses.
Si l'any passat vam tenir 6 classes i 192 alumnes, enguany voldríem arribar a les 7 classes i 220 alumnes. Tenir tot el cicle complet serà tenir 8 classes i 300 alumnes: hi anem encaminats de mica en mica...
QUE EL CURS ESCOLAR 2014-2015 US SIGUI BEN PLE DE RECERQUES, DESCOBERTES, JOIA I PAU! I QUE L'AMPLIACIÓ SIGUI AUGMENTAR ESPAIS, AUGMENTAR LA QUALITAT EDUCATIVA, AUGMENTAR SOLIDARITATS INTERNES I EXTERNES, AUGMENTAR LA JOIA DE VIURE...
Moltíssimes gràcies en nom de TOTA l'escola Kalasans: mestres,alumnes, pares...i el barri també! "


 

Comments