Notícies


L'alumnat de primària engega el curs amb una Escape Room.

publicada per administrador escola   [ actualitzat el ]

Durant els primers dies de curs, l'alumnat de primària ha participat en una activitat inicial de motivació anomenada Escape Room. Per grups han hagut de posar a provar el seu enginy tot resolent enigmes i misteris per tal de superar el repte.
Els alumnes de primera etapa van entrar a l'habitació d'un pirata, i tot fent diverses proves, van esbrinar el codi per aconseguir sortir i obtenir un obsequi del pirata.
D'altra banda, l'alumnat de segona etapa va entrar a l'habitació d'un explorador i van resoldre misteris per aconseguir obrir la maleta. Allà dins van trobar uns passaports, que els acompanyaran al llarg de tot el crus per fer un viatge arreu del món.Més de 8000 alumnes i 550 mestres de l’Escola Pia participen en el projecte d’innovació SUMMEM

publicada per gregori martinez


·        

Es consolida així com la iniciativa més important a Catalunya, amb 320 grups classe 

Es realitza una recerca conjunta entre investigadors de la Universitat de Vic i l’Escola Pia de Catalunya

  

L’Escola Pia de Catalunya enceta el tercer curs del seu projecte pedagògic SUMMEM. Aquest curs 2017-2018, 8.275 alumnes i 556 educadors i educadores hi participaran, de manera que la institució es consolida com a capdavantera en el canvi educatiu al nostre país. Aquest projecte és fruït d’un procés participatiu de tota la comunitat educativa: alumnat, famílies, educadors...

 SUMMEM vol donar respostes educatives reals als reptes de la societat del segle XXI fent una escola adequada a les necessitats dels infants i joves, trencant motllos i apostant per l’aprenentatge interdisciplinari, per competències i cooperatiu, per aconseguir una escola cada vegada més inclusiva. L’Escola Pia, amb el projecte SUMMEM, és coherent amb el seu propòsit institucional.

 El curs 2015-2016 es va organitzar una fase pilot, amb 600 nens de 6 centres i que s’aplicava en un mínim del 50% de l’horari escolar a Educació Infantil i un mínim del 25% a Educació Primària i Secundària. El curs passat, 2016-2017, el projecte va entrar en la fase de generalització, amb 213 educadors implicats i més de 3.600 alumnes. En total, 139 grups classe. Per tant, enguany arribem a la fase de consolidació, amb la participació de més del doble d’alumnes i d’educadors. Finalment a la quarta i darrera fase, que es farà entre els anys 2018 i 2021, SUṀṀEM estarà implantat en totes les etapes i en tots els cursos arribant a més de 20.000 noies i nois.

  PROJECTE DE RECERCA

 Un equip d’investigadors de la Universitat de Vic, que pertanyen als grups de recerca Atenció a la Diversitat (GRAD) i el de Recerca Educativa (GREUV), juntament amb mestres de l’Escola Pia de Catalunya lideren una iniciativa de recerca sobre el SUMMEM.

 “Aprenem del SUMMEM”, aquesta recerca conjunta, busca avaluar i reflexionar sobre les innovacions que s’introdueixen a l’aula i empoderar educadors de les escoles per fer la recerca de les seves propostes i no només la seva aplicació. Aquesta iniciativa reforça els vincles universitat i escola, afavorint l’intercanvi de coneixement.

 La recerca, que té una durada de tres anys, permetrà obtenir dades sobre aquests quatre aspectes:

 A.   El SUMMEM, ajuda a millorar l’aprenentatge dels alumnes?

B.   Aquest projecte, millora les seves competències socials i emocionals?

C.   Les institucions educatives de l’Escola Pia són realment inclusives?

D.   Documentar el procés de canvi per poder-lo transferir

 Un equip de 7 investigadors universitaris formen i orienten un equip de 15 mestres/investigadors de l’Escola Pia i realitzen conjuntament aquesta recerca   quantitativa i qualitativa, durant la qual es recolliran proves i opinions de pares i mares, mestres, alumnat...

 www.summem.cat 

Benvinguts al curs 2017-2018

12 de set. 2017, 22:58 publicada per administrador escola

Ahir vam iniciar un nou curs. Des de P3 fins a Batxillerat va ser un dia ple d'alegries, retrobaments i emocions de tot tipus.100% aprovats a les proves PAU (Proves Accés a la Universitat)

8 de jul. 2017, 3:23 publicada per gregori martinez

100% aprovats a les proves PAU (la selectivitat). 47 alumnes presentats. La promoció de 2n de batxillerat 50 alumnes, presentats a les PAU 47. Nota mitjana Catalunya 6,4. Nota mitjana E. Pia Caldes 6,7 Felicitats!!! 


PROJECTE INTERDISCIPLINARI: UN POBLE, UN POETA. ANDREU CANALS

4 de jul. 2017, 0:17 publicada per gregori martinez   [ actualitzat el 4 de jul. 2017, 0:18 ]


Al llarg d'aquesta última setmana de curs hem realitzat un Projecte Interdisciplinari tot endisant-nos en el món de la poesia i a través del poeta, Andreu Canals. "Un poble, un poeta" ha estat un projecte on les poesies que ell va escriure han sigut el vehicle que ens ha guiat a través de diversos indrets de caldes. Fent clic en aquesta imatge podreu descobrir totes les activitats que l'alumnat ha dut a terme. 

C:\deixalles\projiterdepcaldes.pngAgraïment als participants a l'Enigmàtic

21 de juny 2017, 8:59 publicada per administrador escola


Avui, últim dia de curs, hem volgut agrair a tot l'alumnat que ha participat a l'Enigmàtic, un bloc de l'escola on els alumnes de 6è han publicat enigmes durant aquest curs. Els participants han estat premiats amb un dolç i un diploma. Us donem les gràcies i us desitgem un molt bon estiu a tots i totes! Ens veiem el curs vinent amb més enigmes per resoldre!!


Sortida a les Mines de Sal de Cardona

21 de juny 2017, 8:53 publicada per administrador escola   [ actualitzat el 21 de juny 2017, 8:53 ]

Divendres 16 de juny l'alumnat de 5è va fer una sortida a les Mines de Sal de Cardona. Aquesta sortida està relacionada amb l'itinerari que han estat treballant a l'aula aquests últims dies: "Si féssim un forat al pati de l'escola, on arribaríem".El gran dictat a Caldes

21 de juny 2017, 8:51 publicada per administrador escola

Dijous 15 de junyl'alumnat de 5è, juntament amb els alumnes de les altres escoles de Caldes, ha participat al concurs "El gran dictat", on aquest any han concursat amb vocabulari específic de natació, treballat prèviament a les escoles.

Dos premis a les Catifes de Corpus

19 de juny 2017, 23:56 publicada per gregori martinez

1r i 3r premi Jove de les Catifes de Corpus. Gràcies als pares, mares, nens, nenes, a la comissió de l'escola de l'AMPA. Felicitats!! Escola Pia de Catalunya #compartimillusions
Festa de fi de curs de l'AMPA

19 de juny 2017, 23:52 publicada per gregori martinez

Dissabte 17 de juny es va organitzar la Festa de Fi de Curs que organitza l'AMPA. La tarda va començar amb inflables d'aigua i sense aigua, pinta-cares, jocs gegants. Després sopar i ball amb el grup "Los 1.000 hombres". Gràcies als organitzadors i vosaltres per la vostra assistència. #compartimillusions1-10 of 599