Notícies


L'alumnat de 5è i 6è rep correu des d'Anglaterra

15 de gen. 2019, 5:44 publicada per administrador escola

These days we are very excited to receive our letters from our English penfriends at Alcester Grammar School. 
They are lovely! Full of information about how English children celebrate Christmas and some fantastic drawings and pictures!
Thank you Alcester Grammar School! We hope they enjoy reading our letters as much as we enjoy reading theirs.

Taller de consum responsable a 6è de primària

17 de des. 2018, 4:50 publicada per administrador escola

L'alumnat de 6è ha realitzat durant aquesta setmana un taller organitzat per l'Agència Catalana de Consum: "Em compres un somriure?" Aquesta pregunta obre les portes a parlar amb els infants sobre les emocions associades al consum. Emocions com ara l'alegria per un joc nou, la decepció de no poder comprar allò que volen o la impaciència per tenir les vambes d'última moda. Tots i totes han gaudit molt del taller i han reflexionat sobre el consum responsable.

Calendari d'Advent

13 de des. 2018, 4:48 publicada per administrador escola

El calendari d'Advent és un calendari de "compte enrere" utilitzat a l'Advent per preparar-se pel Nadal. S'utilitzaven bàsicament quan la gent no sabia comptar. Avui en dia se segueixen utilitzant per tradició. Poden tenir diverses formes, però tots tenen en comú haver de canviar o fer alguna cosa cada dia fins arribar al Nadal. A Infantil i Cicle Inicial el tenen en diverses formes i cada dia un nen obre la finestreta, mira a dins el mitjó...  i troba una figura del pessebre que servirà per anar-lo construint. Al vestíbul de Primària podreu veure unes caixes grans, d'on cada dia penja un missatge amb una petita missió a realitzar: abraçades, somriures. Una manera bonica d'esperar el NADAL.


Ens visiten àvies i avis de 4t de primària

12 de des. 2018, 1:25 publicada per administrador escola

Dilluns 3 de desembre va ser una tarda molt especial per l'alumnat de 4t de primària. Van venir les àvies i els avis a ajudar-los a cosir el "mitjoní", el titella que els servirà per poder fer l'espectacle de nadal que l'alumnat farà per les famílies el proper 19 de desembre.

Com ha de ser un esmorzar per què sigui saludable?

9 de des. 2018, 21:24 publicada per administrador escola

L'alumnat de 6è ha realitzat un itinerari sobre nutrició i ha pogut aprendre com obtenim energia i com ens hauríem d'alimentar de manera equilibrada. Com ha producte final, s'ha de portar a terme un esmorzar cooperatiu ideat en equip, tenint en compte l'aportació nutricional de cada aliment per aconseguir l'equilibri de proteïnes, hidrats de carboni, vitamines i altres, i tenint en compte que ha de representar el 25% de Kcal per un dia.

Els nois i noies de 6è es van interessar molt sobre el tema i durant aquest procés d'aprenentatge han pres consciència de la importància de menjar de manera saludable per tal de créixer sans i tenir energia durant el dia.P4 visita la biblioteca de Caldes

9 de des. 2018, 9:34 publicada per administrador escola

Al llarg del mes de novembre l'alumnat de P4 ha visitat la biblioteca de Caldes, juntament amb en Perot, el follet dels llibres. Allà els van explicar un parell de contes i com funcionava la biblioteca: on podien trobar cada tipus de llibre, on els havien de deixar després de mirar-los... Després van poder mirar llibres lliurement i van omplir la maleta del follet Perot, amb els contes que més els havien agradat. El mateix follet també va donar el carnet de la biblioteca a aquells alumnes que encara no el tenien. Aquesta activitat forma part de les activitats per fomentar la lectura que es realitzen al llarg de tot el curs.


P3 troba el Tió de l'escola

4 de des. 2018, 21:21 publicada per administrador escola

Aquest dies l'alumnat de P3 ha realitzat un itinerari d'aprenentatge molt especial: "El Tió no ve, on és?". El Tió de l'escola s'havia perdut per Caldes, no sabia com tornar a l'escola i va demanar ajuda als nens i nenes de P3. Van buscar mapes, van investigar com era el Tió de l'escola, doncs ells no l'havien vist mai, van demanar un carro molt gran per poder-lo portar i... el dimarts 4 de desembre van fer camí a trobar-lo pels carrers de Caldes. El recorregut era molt clar: la benzinera, l'estació d'autobusos, "Ca l'Arturo", "la font de les cames"... i finalment el van trobar a la "casa del diables o petards", com anomenem ells a la torre de la presó de Caldes. Ara ja el tenim a l'escola, però l'hem d'alimentar molt bé si volem que ens cagui força!!!
Xerrada sobre nutrició, a càrrec d'Emma Navarro

4 de des. 2018, 4:55 publicada per administrador escola   [ actualitzat el 4 de des. 2018, 4:57 ]

Dimecres 28 de novembre a les 17h de la tarda, vam tenir el plaer d'assistir a la xerrada sobre nutrició que va oferir la nutricionista Emma Navarro. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de Salut i d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya s'han coordinat i han creat una iniciativa per tal de potenciar el consum de fruita i hortalisses a les escoles de la Unió Europea. Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada segons l'estació de l'any, la proximitat de producció i la qualitat. Amb l'objectiu de veure el consum de fruita i verdura com una alternativa excel·lent al consum d'altres aliments amb menys qualitat nutricional. 


Sant Josep de Calassanç

3 de des. 2018, 10:09 publicada per administrador escola

El dimarts 27 de novembre vam celebrar Sant Josep de Calassanç.
Al llarg de la setmana anterior, els nens i les nenes van recordar la vida de Sant Josep i van realitzar una petita pregària amb l'escolapi Víctor Filella. 
Degut al temps que va fer al llarg de la setmana anterior, aquest any vam gaudir de la diada als entorns de l'escola.
A primera hora, l'alumnat va esmorzar coca i xocolata al pati de l'escola. Després, infantil, 1r, 2n, 3r, 4t i 5è van poder fer una gimcana a càrrec de l'alumnat de 6è i Batxillerat. S'ho van passar d'allò més bé. 
A la tarda, van poder ballar amb l'animador Jaume Barri al pati de l'escola. 
Van riure, gaudir i compartir una bona estona amb tots els companys i companyes de l'escola. 
Taller de joguines amb residus

3 de des. 2018, 9:36 publicada per administrador escola   [ actualitzat el 3 de des. 2018, 10:03 ]

Al llarg del mes novembre, l'alumnat de 4t de primària ha realitzat un taller de joguines confeccionades amb material reciclat. El taller va estar subvencionat per l'Ajuntament i es va dur a terme a càrrec de l'Anna, una formadora de tallers de creativitat. L'objectiu de l'activitat va ser prendre consciència del volum d'envasos que generem, el seu reciclatge i la seva reutilització, en aquest cas, fent un taller creatiu i divertit. Els nens i les nenes van valorar molt positivament el taller i es van poder emportar a casa les joguines elaborades.


1-10 of 699