Notícies


Carta des de Sam Sam

29 de gen. 2020, 23:44 publicada per gregori martinez

Estimats amics i amigues de l’Escola Pia de Caldes, 

Educar avui per l’endemà és tenir en compte la realitat del nen i del jove tal com és, establint amb ell una relació d’afecte i confiança. Així mateix, també vol dir preparar-lo per la seva inserció en el món del futur. Això és el que intento viure amb els alumnes de les Escoles Pies Kalassans de Sam Sam. 

Estic molt content i m’omple de satisfacció ser en aquesta escola malgrat les difícils condicions de vida. Hi ha inundacions, ara mateix encara hi ha aigua a l’escola, les classes de la part inferior estan plenes d’aigua, fins i tot Direcció. El pati de l’escola està inundat. Falten pupitres a les aules i ordinadors a la sala d’informàtica. Hem patit diversos casos de robatoris. L’escola està en estat de decadència. Els problemes de pagament de l’escolarització d’aquests nens (alguns pares no poden pagar l’escolarització dels seus fills). 
A Sam Sam hi ha nens i sobretot nenes que no estan escolaritzats.
L’escolarització i manteniment de les nenes a l’escola és el gran repte a Sam Sam.

Us agraïm tot el que feu i fareu per aquests nens i joves de Sam Sam que lluiten per un futur millor. 

Gràcies per aquesta missió que compartiu amb nosaltres, la de la formació integral de nens i joves, especialment els més pobres.

Ci Kow, ca Kanam Escola Pia Caldes!!

Élisée Manga
Director Gerent
Écoles Pies Kalasans – Sam Sam

 


 
Recaptació per les malalties minoritàries de La Marató

23 de des. 2019, 0:34 publicada per gregori martinez

1296,04€ total de la recaptació per a La Marató de TV3 amb les activitats del Quinto de Nadal (950,46€), Teatre de 5è de primària (310,67€) i altres donacions (34,91). Gràcies a tots i totes!! #lespetitescoses @escolapiacat

 

Cercavila de Festa Major a Infantil

25 d’oct. 2019, 3:20 publicada per administrador escola   [ actualitzat el 25 d’oct. 2019, 3:21 ]

Dilluns 21 d'octubre l'alumnat d'Infantil va celebrar una cercavila de Festa Major al pati de l'escola. Aquesta activitat és la cloenda de tot el treball que s'ha realitzat sobre la Festa Major al llarg de varies setmanes. Cada classe es va disfressar del personatge que donava nom a la seva aula i l'alumnat de P5 va construir un capgros com a producte final de l'itinerari: Com podem fer una Festa Major a l'escola?

Jornada Mundial de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòtia

16 d’oct. 2019, 7:03 publicada per administrador escola

Un any més amb motiu de la Jornada Mundial de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria, organitzada per l’European Resuscitation Council (ERC), que s'ha celebrat avui dia 16 d’octubre de 2019 sota el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”, tot l'alumnat de l'escola ha visualitzat un Power Point i diferents videos, sensibilitzant-los sobre aquest tema. Des de l'escola treballem Suport Vital Bàsic a primària i Suport Vital Bàsic i DEA a Secundària per tal de conscienciar a l'alumnat que ells poden salvar una vida.


Comencem l'itinerari de CALDES A UN DESTÍ!

10 d’oct. 2019, 8:32 publicada per administrador escola

Per començar aquest itinerari per a planificar un viatge, vam tenir la sort de rebre una visita especial. El Xavi Ferrer, exalumne de l'escola, va venir a explicar-nos la seva feina. Ja fa molts anys que treballa com a agent de viatges i en sap molt d'aquest món. L'alumnat de 6è va mostrar-se molt interessat. Així doncs, van gaudir molt d'aquesta visita i els hi va despertar nous interessos. Van poder-li fer preguntes com ara: Què és una assegurança de viatge? Què vas estudiar per poder treballar com a agent de viatges? Quina documentació necessito per viatjar?

És d'agrair rebre experts en els temes que treballem a l'escola, així que moltes gràcies Xavi per aquesta xerrada!

Setmana de la mobilitat i consciència del canvi climàtic

10 d’oct. 2019, 8:31 publicada per administrador escola

La setmana del 23 al 27 de setembre vam celebrar la setmana de la mobilitat. Vam iniciar-la amb una cercavila on vam anar caminant cap a l'escola des del parc de l'Estació. Al llarg de la setmana vam realitzar diferents activitats on veiem la necessitat de no emetre tants gasos contaminants i utilitzar més el transport públic, les bicicletes o fins i tot anar a peu sempre que es pugui. Al mateix temps vam parlar del canvi climàtic i cada curs es va encarregar de tractar un tema concret: rebutjar bosses de plàstic, no malgastar aigua, reciclar, reutilitzar, reduir... Vam concloure la setmana sortint tot l'alumnat de l'escola al pati fent un petit acte on s'explicava tot el que haviem fet a les aules.

Al blog verd trobareu  totes les imatges de la cloenda.


Comencem l'escola

10 d’oct. 2019, 8:31 publicada per administrador escola

Avui tots estàvem emocionats, el professorat per conèixer els alumnes, l'alumnat per retrobar-se amb els companys, il·lusionats per veure quines coses s'han preparat per inciar el curs... esperem que puguem mantenir aquesta motivació al llarg del curs. 


L’ESCOLA PIA DE CALDES DE MONTBUI D’ERASMUS A LISBOA

8 de set. 2019, 8:51 publicada per gregori martinez   [ actualitzat el 8 de set. 2019, 8:58 ]

Una alumna, Anna Bosch, del CFGM Cures auxiliars d’infermeria que es realitza a l’Escola Pia de Caldes de Montbui ha participat aquest estiu d’una beca Erasmus.

L’Anna Bosch ha cursat aquest curs 18-19 el CFGM Cures auxiliars d’infermeria que es realitza a l’Escola Pia de Caldes de Montbui en conveni amb l’Hospital de Mollet i la fundació Santa Susanna. Quan, després d’un any intens, va acabar els estudis, va viatjar a Lisboa com a tècnica en Cures auxiliars d’infermeria gràcies a una beca Erasmus. Aquesta beca ha suposat que tota l’experiència ha estat gratuïta.

“Ha estat una experiència inoblidable que recomano a tothom que la provi!” Ha desenvolupat la seva experiència a l’Hospital de Jesús a on comenta que “al lloc en què he estat tot el que feien ja ho sabia, però m’ha servit per a poder perfeccionar els meus coneixements. En fa una valoració molt positiva a tots els nivells: “Acabo d'arribar del millor viatge que he viscut… M'ha ajudat molt com a persona a l'hora de saber espavilar-me per una ciutat nova que no coneixia de res i que té un idioma diferent… Amb els companys de pis he estat molt bé, ens hem avingut molt i això ha fet molt més fàcil la convivència allà, tant a l'hora de comprar, cuinar o visitar la ciutat”.
L’Anna ha fet aquest Erasmus durant tot un mes a l’estiu i ha estat vivint en un pis compartit amb altres estudiants que ja coneixia d’una trobada organitzada per Asociación Mundus la qual ha estat premiat per la Comissió Europea com el segon millor esdeveniment de promoció de l'Educació i la Formació Professional  (http://asociacionmundus.com/noticias/premio-can-europa/).L'alumnat de 6è entrevista a Roger Escapa

9 d’abr. 2019, 6:27 publicada per administrador escola

Avui dimarts 9 d'abril, l'alumnat de 6è ha rebut una visita molt agradable: han conegut el Roger Escapa, un periodista català que des de l'any 2018 és director i presentador de "El Suplement", a Catalunya Ràdio. Com que aquest últim curs de primària, l'alumnat de 6è forma part del programa "L'escola a la Ràdio" han pogut preguntar-li moltes preguntes sobre aquest món. També s'han interessat per la seva trajectòria professional, estudis i a què dedica el seu temps lliure. Han gaudit d'aquesta experiència i han après que la constància i l'esforç són les vertaderes claus de l'èxit!

          

L'Escola Pia de Caldes presenta un pòster científic a les jornades LTL

27 de març 2019, 8:31 publicada per gregori martinez


Els alumnes de 1r de Batxillerat Maria Isabel Brau, Natàlia Bou i Sargis Hakobyan van assistir a les jornades de formació Learning Through English (LTL) que organitza l'escola St. Peter's School per presentar un pòster de recerca juntament amb la professora de Secundària i Batxillerat Núria Hernández. En la sessió de presentació van explicar la metodologia i els projectes de l'assignatura Ciències pel Món Contemporani, que s'imparteix en llengua anglesa i des d'una vessant plurilingüe. Els projectes van tenir una molt bona recepció entre el públic assistent. Podeu ampliar aquesta informació clicant el següent enllaç. 

1-10 of 718